Drukte

mentale inspanning

Drie tuinklussen vandaag en dat betekent: drie verschillende tuineigenaren met drie verschillende tuinen; drie keer omschakelen voor mij en me drie keer opnieuw instellen op een andere situatie en een ander persoon.
Voor iemand met autisme best wel een uitdaging en best wel iets om tegenop te zien.

En dan nog de fysieke component: het werk, de inspanning, de spieren die zich spannen om een bepaalde handeling uit te voeren. De hand die een snoeischaar of heggenschaar omklemt en laat werken, een rug die zich bukt naar de grond om onkruid uit te trekken, armen die een schoffel en hark door en over de grond laten bewegen, de handen die een bezem vasthouden en zijn werk laten doen.

En dan is er de drukte van een aangekondigd familiebezoek morgen. Ze blijven weliswaar niet zo lang, maar het geeft toch onrust in je hoofd en een stukje spanning: zal alles goed gaan, weet ik me te gedragen, zeg ik niets verkeerds?

En onze bruiloft nadert met rasse schreden. Familie en vrienden hebben net de trouwkaart ontvangen en reageren daarop. En er zijn natuurlijk altijd dingen die nog geregeld moeten worden voor die grote dag. Nog meer drukte….
En dan nog het opzien tegen de trouwdag zelf: zal alles goed gaan, weet ik me te gedragen, zullen de gasten zich harmonieus met elkaar vermengen, of zal het botsen? Sommigen zijn gelovig terwijl anderen niets moeten hebben van de kerk, als dát maar goed gaat…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s